Egy túraajánlat margójára

Kedves Bátor és Elszánt Természetjárók!

 

Ezúttal egy borzongató, semmivel össze nem hasonlítható élményekkel teli éjszakai túrára invitáljuk Önöket a különleges hangokkal teli Börzsönyi regetegbe.(sic!) Elsősorban a szarvasbőgés egyedi élményére vadászunk és félelmünket leküzdve igyekszünk a bőgő bikák közvetlen közelébe lopakodni. Emellett a rókák vad ugatása, a vaddisznók verekedése és a macskabagoly sikoltozása is hozzátartozik az éjjeli erdőhöz.

Ez a túra sok szempontból különleges: szemünk helyett fülünk lesz a főszereplő, mert a máskor oly megnyugtató, békés erdő éjjel megtelik félelmetes hangokkal. Ugyanakkor sötétben nehezebb a tájékozódás is, az ismeretlenbe tartó gyaloglás próbára teszi a túrázót. Sok éves tapasztalattal rendelkező szakvezetőnk azonban garantálja az elszánt emberekből álló kis csoport biztonságát.

A program dióhéjban: a kutatóháznál lehet hagyni az autókat és értékeket. Az első szakaszon terepjáróval visszük a csoportot, majd gyalogosan folytatódik a túra. A hangokat követve halad a csapat, ott állunk meg, ahol bőgő szarvasok vannak. A csapat erőnlététől függően 1-1 órás pihenőket tartunk. Hajnalban visszaérkezünk a kutatóházba, ahol ismét lehet egy kicsit pihenni hazaindulás előtt.

Alapfelszerelés: megbízható, kényelmes, túrabakancs és ruházat. Egy hálózsák vagy takaró, innivaló és élelem, valamint fejlámpa a hátizsákban.

A program másnap kb. reggel 9 óráig tart. Előzetes bejelentkezés szükséges! Maximális létszám: 6 fő. Részvételi díj: 10 000 Ft / fő

 

 

Csákó!

Ebben mi a retek kerül 10 000 Ft-ba? Hoppá! Mit is agyalok! Természetesen biztosítani kell a „rettenetes, borzongató” erdei zajokat, tehát le kell fizetni az állatokat. Egy kis alamizsna jut az avarban zörgő vaddisznóknak, mert az nem nagy kunszt, hiszen egy süni is elég jól tud zörögni az avarban, nagyjából úgy, mint egy komplett vaddisznó csapat.

...egy süni is elég jól tud zörögni az avarban, nagyjából úgy, mint egy komplett vaddisznó csapat

…egy süni is elég jól tud zörögni az avarban, nagyjából úgy, mint egy komplett vaddisznó csapat

De azért mégis, a vaddisznó az csak vaddisznó. Az borzongatósabb. Aztán néhány forintot kell perkálni pár őzikének, hogy felvillantsák fehéren rikító, formás kis popsijukat, majd néhány peták az ugató rókának, a kísértetiesen huhogó macskabagolynak. De a legnagyobbat a szarvasok kaszálnak ám! Ez a főműsorszám, a bőgés. Tehát itt van a kutya elásva! Ezeket az állatokat mind le kell fizetni, hogy jókor zörögjenek jó helyen. Az is lehet, hogy az alábbi sorokat már néhány felvilágosultabb szarvas írta, akik rájöttek, hogy ha pénzt kapnak, nagyobb agancsokat tudnak rajta jövőre vásárolni. Vagy abból a pénzből lefizetik a vadászokat, hogy ne puffantgassák le őket. Vagy több jut a téli takarmányra. Esetleg már az is elképzelhető, hogy több zsozsó, több szarvascsajszi, formásabb csecsekkel, gömbölydedebb popsival. Még szilikonos csecsnagyobbítást is tud finanszírozni a bevételből. Ez mán a vadkapitalizmus! Mert már a vadak is rájöttek a pénz értékére.

 

Egyébként nekem van egy saját készítésű szarvasbőgés-felvételem. Kb. 20mp. Fejenként ötezerért megnézhetitek. 🙂 Lehet kérni extrákat is, mint pl. avarzörgés imitáció, patakcsobogás hangeffektus, faág összeütődés zaj cd-ről, vagy az LCD monitor körberakása falevelekkel, tobozokkal, ágakkal, kavicsokkal, hogy még természetesebb környezetben érezzétek magatokat, miközben száll a bőgés a hangszórókból kifele. Ja! A hangszórókat elrejtem egy-egy odvas fatönkbe. Persze ez is feláras szolgáltatás, de megéri. A film felénél pedig beeresztek a monitor sejtelmes fénye elé egy kaszáspókot, hogy borzongjatok. Ez még plusz egy ezres, de a póknak is meg kell élni valamiből. És ha mindezt lent a több mint 100 éves, titokzatos  pincénkben szeretnétek átélni, föntről behullott éti-, és meztelen csigák, valamint pincebogarak között, hát erre is van lehetőség. + 2000 Ft. Ne hagyjátok ki ezt a különleges lehetőséget! Csak most, csak mindenkor!

Üdv:

Jani, a borzongás-mester

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük