Hóba Szitnya, selmeci utca…

Selmecbányai hétvége a Szitnya megmászásával és a selmeci utcák kunkorjaival

2018. január 12-14.

DSC_0925A túra meghirdetése: Selmec Szitnyával

Bányaváros felfedező hétvégére várok jelentkezőket, Szitnya túrával a középpontban. 1009 méter a kis pukli, de több kilátópont is van útközben, remek a kilátás – ha nem lesz köd… (nagy köd volt, de voltak szuper sziklák, azok között falépcsők és turistaház forró teával, kávéval)

Péntek délután 17 óra körül indulunk Pestről a pesti oldalon, Árpád híd közeléből, Frangepán utcából. Éjszakai érkezés Selmecbányai szállásunkra (kilátás a belvárosra – 8 fő is elfér kb. 14-16 Euro), ahol talán egy kis sörözés is belefér, aztán szombaton túra sok fotózással és némi környéknézéssel (ami a szemünk elé kerül – hát megnézzük). Szombat esti örömködés/buli sörözve – vagy ami elénk jön. (sörözés éttermes vacsorával megvolt, sör folyt a szálláson is)

Vasárnap Selmecbánya, Bélabánya érdekességei, csodás látványa és a felújított, különleges Kálvária. (a Kálvária és Selmecbánya majdnem minden épülete megvolt – a múzeumok többnyire zárva voltak)

DSC_1001Túráimon van ugyan útiterv, de azt rugalmasan kezelem, így hát a túra kiadóssága, a látnivalók száma nemigen változik!:) A napokat a legjobban igyekszem kihasználni, nem sietünk hazafelé, a megszokott környezetünkbe..! (amikor „végeztünk” a városnézéssel indultunk is – 15 óra)

Suzukimban van még 3 főnek hely. Ha betelne, lehet autóval csatlakozni, de akkor a szállásban csak próbálok segíteni, nem vállalom annak szervezését. (Ezzel nem akarok elijeszteni senkit, működik a dolog…)

Benzinpénz hasonlók megosztódnak, szállást összedobjuk. Szállás EURÓban fizetendő helyben!!

Címke , , , , , , , , , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

2 hozzászólás a(z) Hóba Szitnya, selmeci utca… bejegyzéshez

 1. Göndör János mondta:

  Üdvözlöm, Gyuri!
  Hát, ezért jó dolog az olyan ismerős, mint Ön!
  A magamfajta almafa alatt üldögélő öreg csont így tud minimális erőbefektetéssel „kimozdulni” az otthoni kényelemből. Csodaszép tájak, képek.
  Örülök, hogy láthattam ezeket a fotókat. Gratulálok Önnek!
  További (így másnak is élvezhető) csodaszép túrautakat kívánok. Göndör János

  • Harsi mondta:

   Kedves János, minden hozzászólását köszönöm! Kinek-kinek megvan a maga „hóbortja”. Ki közöl, ki meg éppen azt nézi-olvassa..:)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük