Az első magyar himnusz

Miatyánk Istenünk!

Hun övveret a kijevi múzeumból

Hun övveret a kijevi múzeumból

Bennünk van országod.

Előttünk szent neved, törvény akaratod.

Minden napunk gondját, magadon viseled.

Bűneinket, mint másnak, nekünk elengeded.

Te kezed vezet kísértéseken át,

S lefejted rólunk gonosz jármát.

Tiéd a Nagyvilág összes hatalma, üdve,

Mindöröktől kezdve, legyen mindörökre.

 

Kr.u.410-460 keletkezett. A kijevi múzeumban őrzött Hun övvereten, szíjvégen lévő rovásírásos ima gyönyörű. A szíjvégen talált rovásírásos szöveg megfejtésére magyar rovásírás szakértőt-nyelvészt kértek fel. Ma már tudjuk, hogy Árpád nagyapja, Álmos őse, ÜGYEK fejedelem alapította Kijevet, a szabír-magyar-várost, híres szabír kovácsiparával. Ott készültek a csodálatos magyar szablyák. Egy régészeti feltárás során a Magyar hegyen 9000 darab rovásírással teleírt pergamenpapírt találtak tökéletes állapotban!

A kutató régész, Armatov akadémikus az egész anyagot futárral elküldte a Magyar Tudományos Akadémiának úgy gondolván, hogy mi vagyunk az illetékesek megfejtésükben. Őt száműzték Szibériába, a 9000 darab pergamen pedig szőrén-szálán eltűnt. Mai napig semmit nem tudni róla.

A finnugristák hallgatnak. Ma már kideríthetetlen, hogy megsemmisítették, vagy csak eltüntették – nem tudni. Talány, kinek, illetve kiknek állt az érdekében? Óriási, pótolhatatlan veszteség, mert minden bizonnyal hatalmas és teljesen autentikus információs anyag állna rendelkezésünkre a HAZATÉRÉS, vagy HONVISSZAFOGLALÁS előtti, alatti és utáni időkből.

Visszatérve az imához: gyönyörű!!! Nemhiába mondták a görögök, hogy a szkíták- hunok – magyarok tudnak a legszebben imádkozni Istenükhöz!!!!

(forrás: internet)

Címke .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük